Innováció és szakértelem Ma Erik, Alexandra névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Hírek / Kártya jellemzők, felhasználási javaslatok / Megoldás orientált fejlesztés
 Az összes tartalmat: 
Coachoknak

 Az itt látható, coachoknak szánt kártyák listája a coaching folyamat különböző szakaszaiban használt coaching alapmodelleket jeleníti meg vizuálisan. A kártyákon keresztül a coach be tudja mutatni a modelleket és ráhangolni az ügyfeleket, hogy a modelleket értsék meg, adaptálják saját helyzetükre.
Pszichológusoknak

Az itt látható kártyák egy teljesen új eszközt jelentenek pszichológusok számára. A kártyák önismereti és fejlesztési modelleket mutatnak be vizuálisan megjelenítve, amelyek hatékonyan használhatók az ügyféllel való beszélgetés során.
Trénereknek

Az itt látható, trénereknek szánt kártyák listája azon kártyákat tartalmazza, amelyek egyesével, önállóan és egymást követve is szabadon, hatékonyan használhatóak különböző témára irányuló képzések folyamataiban, valamint a tréningek különböző szakaszaiban is. A kártyák alapvető önismereti és fejlesztési modelleket jelenítinek meg vizuálisan.
Innováció és szakértelem

Kincses Kriszinta E.V.

Adószám: 67227374 -1-42

Cím: 1147, Budapest,
Öv utca 129-131, A épület

Nyitva tartás, ügyfélfogadás:
előre egyeztetett időpontban

Telefonszám: +36-30-440-11-15
Email: kapcsolat@coachcard.hu

Kincses Kriszina @ LinkedIn


Megoldás orientált fejlesztés

 - 720x576 pixel - 155388 byte


A modell kidolgozója Steve deShazer és Insoo Kim Berg, akik a modellt eredetileg pszichoterápiás alkalmazásra fejlesztették ki a 80-as években.

Ez a modell alapvetően megoldás fókusszal arra koncentrál, hogy a fejlesztő szakember segítségével az ügyfél képes legyen vizualizálni a vágyott célját és felvértezze magát minden olyan eszközzel, ami támogatja őt a céljai elérésében.

A helyzetértékelés és előrelépés meghatározására fejlődési skálákat is használ.

A megoldás-orientált modell alapelvei:

  • a jövő és a megoldások síkján mozog,
  • a megoldások azokból a kivételes helyzetekből jönnek, amely során a felvetett probléma nem jelent meg, vagy ha megjelent, akkor sem volt olyan súlyos
  • az erősségekre, lehetőségekre koncentrál (mi az, ami már jól működik),
  • azokat a kivételes helyzeteket keresi, amiben a cél egyszer már megvalósult,
  • apró, reális lépésekben gondolkodik és minden egyes kisebb sikert megünnepel.

Mit mutat a kép?

A kép a modell jelentésének megfelelően mutatja a fejlődési folyamatot, ami a cél eléréséhez vezet.
Az ehhez vezető lépések során az ügyfélnek ki kell tűznie a célját, ahova el szeretne jutni, amit a hegy csúcsa szimbolizál. Az odavezető út a hegy egyik irányából (kép bal oldala) sziklásnak, nehezen megtehetőnek tűnik, amihez az ügyfélnek tudatosan fel kell készülnie azzal, hogy beazonosítja azokat a kivételes helyzeteket, amikor az adott cél már megvalósult. Mivel a megoldás orientált coaching alapvető elve, hogy a folyamatos fejlődésben, tartós változásban hisz, ez megmutatkozik a kártyán abban, hogy a célt kitűző személy elkezd edzeni és felkészíteni magát az útra, ami nem csak egyszeri, hanem tartós felkészülést jelent.

A belső erőforrások számbavételével minden olyan képességet, eszközt, lehetőséget összegyűjt a fejlesztő szakember az ügyfelével melyeket továbbra is mozgósíthat, amikre építhet.
Ennek szimbóluma a hegymászáshoz szükséges eszközök pl.: hátizsák, mászó ruházat, hegymászó eszközök stb. beszerzése, amivel teljesen kész lesz arra, hogy elinduljon.
A következő lépések jól látszódnak a rajzon, a hegy jobb oldalán látszik, hogy milyen szakaszok, apró lépések révén tudja elérni célját.

Mindamellett a hegy jobb oldala egyben mutat egy perspektívaváltást, hiszen sok esetben a célunk elérését nagyon nehéznek látjuk, de ha más megközelítéssel tekintünk rá, megtaláljuk a módját, hogy eljussunk oda.


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://coachcard.hu/coach-kartyak-megoldas-orientalt-fejlesztes-224/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://coachcard.hu/doc224/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás