Innováció és szakértelem Ma Illés névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Hírek / Kártya jellemzők, felhasználási javaslatok / Elemezzük a helyzetünket SWOT-tal!
 Az összes tartalmat: 
Coachoknak

 Az itt látható, coachoknak szánt kártyák listája a coaching folyamat különböző szakaszaiban használt coaching alapmodelleket jeleníti meg vizuálisan. A kártyákon keresztül a coach be tudja mutatni a modelleket és ráhangolni az ügyfeleket, hogy a modelleket értsék meg, adaptálják saját helyzetükre.
Pszichológusoknak

Az itt látható kártyák egy teljesen új eszközt jelentenek pszichológusok számára. A kártyák önismereti és fejlesztési modelleket mutatnak be vizuálisan megjelenítve, amelyek hatékonyan használhatók az ügyféllel való beszélgetés során.
Trénereknek

Az itt látható, trénereknek szánt kártyák listája azon kártyákat tartalmazza, amelyek egyesével, önállóan és egymást követve is szabadon, hatékonyan használhatóak különböző témára irányuló képzések folyamataiban, valamint a tréningek különböző szakaszaiban is. A kártyák alapvető önismereti és fejlesztési modelleket jelenítinek meg vizuálisan.
Innováció és szakértelem

Kincses Kriszinta E.V.

Adószám: 67227374 -1-42

Cím: 1147, Budapest,
Öv utca 129-131, A épület

Nyitva tartás, ügyfélfogadás:
előre egyeztetett időpontban

Telefonszám: +36-30-440-11-15
Email: kapcsolat@coachcard.hu

Kincses Kriszina @ LinkedIn


Elemezzük a helyzetünket SWOT-tal!

 - 720x576 pixel - 149006 byte


A SWOT elemzés egy egyszerű és gyors helyzetelemző módszer, amelyet saját magunkra is bármikor elkészíthetünk.
A modell alkalmazása során cél, hogy a saját helyzetünket reálisan meg tudjuk határozni, hogy milyen személyes erősségeink és gyengeségeink vannak, és milyen lehetőségekkel, valamint fenyegetettséggel, akadályokkal számolhatunk a külső környezetből adódóan.

Hogy mit is jelentenek a szimbólumok?

A belső erőforrások két dimenzióját: az erősségeket és gyengeségeket egy libikóka mutatja. A jobb oldalon lévő, elégedett lány reprezentálja az erősségeket, amelyek a képen felemelik őt, ugyanakkor rendelkezik fejlesztendő tulajdonságokkal is, amelyek gyengítik a boldogulását. A libikóka egyben azt is jelképezi, hogy ez az állapot változhat, tudja csökkenteni a gyengeségeit adott szituációkban azzal, hogy jelentősebben épít az erősségeire és viszont. A külső környezetet a borús felhők és a reményt adó, sugárzó nap testesíti meg.

Néhány kérdés, amiben érdemes elmerülni, amikor már kitűztünk magunknak egy célt.

Cél: pl. szeretnék fejlődni abban, hogy jobban tudjam felállítani a feladataim között a prioritásokat, így időre el tudjak készülni. Jelenleg úgy érzem, hogy 4-es szinten vagyok a 10-es skálán, célom, hogy a 8-as szintre el tudjak jutni, ami számomra azt jelenti, hogy a munkám nagy részében jól tudom a feladatokat priorizálni, időre elkészülök, a főnököm 1-2 helyzettől eltekintve elégedett ezzel a készségemmel.

  • Mik azok a személyes tulajdonságaid, amelyek erősségként segítik a célod elérését?

  • Mik azok a személyes fejlesztendő tulajdonságaid, amelyek hátráltatják a célod elérését?

  • Milyen lehetőségeket látsz körülötted, kikre, mire építhetsz a célod elérésének támogatására?

  • Milyen külső tényezők fenyegetik a célod elérését?

  • Az erősségeid közül teremthet-e bármelyik új lehetőségeket számodra?

  • Illetve melyik gyengeségedet kéne megszűntetned, aminek köszönhetően új lehetőségeket tudnál kiaknázni?

A gyengeségek beazonosításával könnyebben tudjuk majd kezelni és megszüntetni azokat a korlátokat is, amelyek akadályoznak bennünket a továbblépésben. 

Ahhoz, hogy reálisan meg tudjuk válaszolni a fenti kérdéseket, a saját véleményünk mellett gondolkozzunk mások fejével is, hogy ők milyennek látnak bennünket!Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://coachcard.hu/fejleszto-kartyak-elemezzuk-a-helyzetunket-SWOT-tal-222/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://coachcard.hu/doc222/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás