Innováció és szakértelem Ma Illés névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Hírek / Hány féle módon dolgozhatunk gyerekekkel?


Hány féle módon dolgozhatunk gyerekekkel?

 Szabad asszociációs, csak képes kártyák, nagy, A5-ös méretben - 768x768 pixel - 287774 byte

A gyerekek is, akár a felnőttek mind különbözőek..más szólítja meg egyiket-másikat, más tempóban vonódnak be, más gondolataik vannak akár 1-1 játék során is..
Ez úgy jó ahogy van.. :)

A kártyák a színek és alakok alapján jó hangulatot váltanak ki az emberekből, elindítják a fantáziát, és nem mellékesen fejlesztik az érzelmi intelligenciát. Amit nagyon szeretnek gyerekek és felnőttek is, hogy a kártyák A5-ös méretüek, elég nagyok, szeretik a kezükben tartani. :)
 

A kártyák használatának csak a kreativitás szab határt:

Sokféle, kreatív módon lehet dolgozni a gyerekekkel a vizuális kártyákkal.

Íme a leggyakoribb módszerek, ahogy kis gyerekekkel dolgoznak a szakemberek, óvodától kezdve középiskoláig, legyen szó, óvonőkről, pedagógusokról, osztályfőnökökről.

1. ki lehet teríteni őket, mindenki maga elé vehet egy kártyát, ami leginkább tetszik neki...és egyesével beszélhetnek róla, hogy mi jut eszükbe? Miért pont azt választották? Támogatja, hogy egy kicsit elgondolkozzanak a saját döntéseiken, megosszák, hogy miért tetszik nekik a kártya: színek, formák, háttér, alakok?
Kis csoportban gyakorlolhatják egymás meghallgatását...lehet, hogy valaki csak pár szót mond a képéről, míg más belekezd egy történetbe...

2. Egyénileg is lehet foglalkozni valakivel, akinek éppen rossz kedve van, vagy nehezebben fejezi ki magát, akár az érzelmekről beszéltetni, ami az érzelmi intelligencia része, hogy előbb-utóbb minél választékosabban el tudja mondani, hogy érzi magát.

3. Lehet olyat csinálni, hogy kis csoporttal megnézni sorba egymás után néhány képet és megkérdezni, hogy mi jut eszükbe róla...itt jól fog látszódni, hogy mennyi különféle gondolat jöhet elő akár egy kártyához is kötődően..Itt is van tanulság, hogy mennyire különböző gondolataink lehetnek, elfogadni, hogy nem csak nekem van igazam, hanem a másik gyereknek is megvan a saját igazsága. Türelem, meghallgatás, odafigyelés.

Persze, ha gondoljátok és érdekelne ennek a kipróbálgatása, szívesen tudok tartani egy rövid bemutatót ezen a téren valamilyen formában, akár online is..

 


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: https://coachcard.hu/Hany-fele-modon-dolgozhatunk-gyerekekkel-339/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: https://coachcard.hu/doc339/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás