Innováció és szakértelem Ma Iván névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Hírek /  HR, belső fejlesztés hasznalatra / Hogyan fejlesszük a visszajelzés adás kultúráját?
 Az összes tartalmat: 
Coachoknak

 Az itt látható, coachoknak szánt kártyák listája a coaching folyamat különböző szakaszaiban használt coaching alapmodelleket jeleníti meg vizuálisan. A kártyákon keresztül a coach be tudja mutatni a modelleket és ráhangolni az ügyfeleket, hogy a modelleket értsék meg, adaptálják saját helyzetükre.
Pszichológusoknak

Az itt látható kártyák egy teljesen új eszközt jelentenek pszichológusok számára. A kártyák önismereti és fejlesztési modelleket mutatnak be vizuálisan megjelenítve, amelyek hatékonyan használhatók az ügyféllel való beszélgetés során.
Trénereknek

Az itt látható, trénereknek szánt kártyák listája azon kártyákat tartalmazza, amelyek egyesével, önállóan és egymást követve is szabadon, hatékonyan használhatóak különböző témára irányuló képzések folyamataiban, valamint a tréningek különböző szakaszaiban is. A kártyák alapvető önismereti és fejlesztési modelleket jelenítinek meg vizuálisan.
Innováció és szakértelem

Kincses Kriszinta E.V.

Adószám: 67227374 -1-42

Cím: 1147, Budapest,
Öv utca 129-131, A épület

Nyitva tartás, ügyfélfogadás:
előre egyeztetett időpontban

Telefonszám: +36-30-440-11-15
Email: kapcsolat@coachcard.hu

Kincses Kriszina @ LinkedIn


Hogyan fejlesszük a visszajelzés adás kultúráját?

 - 720x576 pixel - 138611 byte

Egy újabb HR folyamat, amibe bekerültek a vizuális fejlesztő kártyák, az éves teljesítmény értékelés szakasza.
Mint tudjuk a teljesítmény menedzsment kritikus folyamat a cég életében, hiszen ha jól működik, akkor átlátható célok és elvárások mentén dolgoznak a kollégák, így év végére tisztán látható, hogy az adott dolgozó hogyan teljesített az adott évben, mit sikerült elérni, milyen tényezők nehezítették a célok megvalósítását.
 
Létezik egy egyszerű modell, amit már több cég is alkalmaz a közlekedési lámpa kártya használatával.
A modell abban segíti a kollégát, hogy akár mások visszajelzésére, akár saját önismeretére alapozva mit kéne folytatnia, optimalizálnia és sürgősen megváltoztatnia az életében annak érdekében, hogy céljához közelebb kerüljön.

A modellen található közlekedési lámpa színei az alábbi jelentéseket hordozzák:

A piros az a szokás, viselkedés, amit jelenleg folytat a kolléga, viszont abba kell hagynia a céljai elérése érdekében, mert nem halad előre vele vagy nem csinálja jól.
A sárga amit a kolléga jól csinál, érdemes folytatnia, mert segíti az elvárások teljesülését.
A zöld kategóriába kerülnek azok az új viselkedések, tevékenységek amiket a kolléga jelenleg még nem űz, de hasznos lenne, ha elkezdené, kipróbálná ahhoz hogy sikeresebb legyen.

A teljesítmény értékelő beszélgetés vége felé, -miután a vezető a beosztottjával a célok teljesülését megbeszélte- érdemes a vezetőnek előhúznia a kártyát és arra buzdítani a beosztottját, hogy gondolja át, hogy mit folytasson, mit kezdjen el és hagyjon abba a következő időszakra vonatkozóan, jövő orientáltan.Sokkal jobb ezzel kezdeni, mintha a vezető egyből a saját javaslataival állna elő, hiszen így a kolléga is át tudja gondolni, hogy ő hogy érezte, mit kéne máshogy csinálnia.

A plusz dolog az egészben, ha a vezető is nyitott arra, hogy a közlekedési lámpa modellje mentén a beosztottja is visszajelzést adjon neki, hogy a beosztott jobban tudjon működni, mit tudna a vezetője változtatni, mi az ami eddig is támogatást jelentett neki.

Érdemes kipróbálni és akár félévente megismtelni a visszajelzés adást egymásnak!


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: https://coachcard.hu/coacgcard-hogyan-fejlesszuk-a-visszajelzes-adas-kulturajat-259/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: https://coachcard.hu/doc259/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás