Innováció és szakértelem Ma Illés névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Hírek / Kártya jellemzők, felhasználási javaslatok / Vezetői kompetencia modell -Helyzetfüggő vezetés
 Az összes tartalmat: 
Coachoknak

 Az itt látható, coachoknak szánt kártyák listája a coaching folyamat különböző szakaszaiban használt coaching alapmodelleket jeleníti meg vizuálisan. A kártyákon keresztül a coach be tudja mutatni a modelleket és ráhangolni az ügyfeleket, hogy a modelleket értsék meg, adaptálják saját helyzetükre.
Pszichológusoknak

Az itt látható kártyák egy teljesen új eszközt jelentenek pszichológusok számára. A kártyák önismereti és fejlesztési modelleket mutatnak be vizuálisan megjelenítve, amelyek hatékonyan használhatók az ügyféllel való beszélgetés során.
Trénereknek

Az itt látható, trénereknek szánt kártyák listája azon kártyákat tartalmazza, amelyek egyesével, önállóan és egymást követve is szabadon, hatékonyan használhatóak különböző témára irányuló képzések folyamataiban, valamint a tréningek különböző szakaszaiban is. A kártyák alapvető önismereti és fejlesztési modelleket jelenítinek meg vizuálisan.
Innováció és szakértelem

Kincses Kriszinta E.V.

Adószám: 67227374 -1-42

Cím: 1147, Budapest,
Öv utca 129-131, A épület

Nyitva tartás, ügyfélfogadás:
előre egyeztetett időpontban

Telefonszám: +36-30-440-11-15
Email: kapcsolat@coachcard.hu

Kincses Kriszina @ LinkedIn


Vezetői kompetencia modell -Helyzetfüggő vezetés

 - 720x576 pixel - 114783 byte

A modell lényege, hogy ahhoz hogy valaki jó vezető legyen, figyelembe kell vennie az általa vezetett kollégák felkészültségét. Blanchard szerint 4 szakasza van a beosztottak felkészültségének, míg a vezetési stílus is 4 fázisból áll.

A négy alapvető vezetői stílus:

1.IRÁNYÍTÁS: A vezető konkrét utasításokat ad és szorosan ellenőrzi a feladatok végrehajtását.

2.EDZÉS: A vezető továbbra is irányít, szorosan ellenőrzi a feladatok végrehajtását, azonban megmagyarázza a döntéseket. Javaslatokat kér és támogatja az előrehaladást.

3.TÁMOGATÁS: A vezető elősegíti és támogatja alárendeltjei feladat végrehajtó erőfeszítéseit, megosztja velük a döntéshozatal felelősségét.

4.DELEGÁLÁS: A vezető alárendeltjeinek engedi át a döntéshozatal és problémamegoldás felelősségét.

A modellt vizuális megjelenítéssel egy hullámvasúttal ábrázoljuk, jelölve a különböző fejlettségi szinteket és az ahhoz tartozó vezetői stílust.
A vezető a beosztottjai tapasztalatai és képességei alapján különböző stílusban vezeti őket, a támogató és irányító magatartás dimenziójában a feladat típusától függően.

Ahogy az eredeti modell is mutatja, egy ívben megy végig a hullámvasút jobbról balra, bárki egy bizonyos feladat elvégzésekor, a tapasztalat és a feladat összetettsége alapján lehet, hogy az adott feladatban kezdő, - amit a tanuló vezető autó szimbolizál - ilyenkor még jobban van szüksége a vezető támogatására és irányítására. Más feladatban viszont ugyanez az ember tapasztalt és profiként végig viszi a folyamatot, ami a vezetőtől támogató vagy felhatalmazó magatartást vár el meghatározva a támogatás mértékét, az irányítás mindenképp alacsony kell, hogy legyen, itt beszélhetünk már a delegálásról.

Mit gondol, vezetőként melyik vezetői stílusokat használja a beosztottainál?
Milyen tényezőket vesz jelenleg figyelembe a stílus megválasztásakor?
Miben kell fejlődnie, hogy a munkavállalói elégedettséget fenntartsa a kollégáinál?


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: https://coachcard.hu/fejleszto-kartyak-Uj-vezetoi-kompetencia-modell-Helyzetfuggo-vezetes-176/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: https://coachcard.hu/doc176/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás