Innováció és szakértelem Ma Illés névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Termékek / Fejlesztési folyamatot támogató kártyák / SWOT
 Az összes tartalmat: Mind a 12 fejlesztési folyamatot támogató CoachCard egy csomagban (összesen 12x8=96 darab), egyben megvásárolható itt:

Fejlesztési folyamatot támogató kártyákból 12 fajta. - 800x800 pixel - 515969 byte

SWOT


 - 720x576 pixel - 149006 byte

A kártya használata a fejlesztési folyamatban:


A fejlesztési folyamat azon szakaszában vagyunk, ahol a cél kitűzését követően az ügyfél helyzetelemzést készít arról, hogy jelenleg hogyan áll belső erőforrásaival, illetve milyen hatásokra számíthat a külső környezetből, az utóbbi miben támogatja és miben hátráltatja a vágyott cél elérését.

A modell alkalmazása:

A SWOT elemzés egy egyszerű és gyors módszer, amelyet saját magunkra is bármikor elkészíthetünk. A modell alkalmazása során cél hogy az ügyfél reálisan meg tudja határozni, hogy milyen belső erősségei és gyengeségei vannak, és milyen lehetőségek és fenyegetettséggel, akadályokkal számolhat a külső környezetből adódóan.
A gyengeségek beazonosításával az ügyfél könnyebben tudja kezelni és megszüntetni azokat a korlátokat is, amelyek más esetben akadályoznák őt a továbblépésben. Fontos, hogy SWOT elemzéskor az ügyfél erősségeinek meghatározása a saját szemszögéből és az őt körülvevő emberek véleményén keresztül történjen, valamint objektív legyen.
Ezt követően érdemes azzal is foglalkozni, hogy az ügyfél tekintse át az erősségeit olyan szemmel, hogy bármelyik teremthet-e új lehetőséget számára - hasonló módon a gyengeségeit áttekintve van-e olyan, amelynek megszüntetésével új lehetőség tárulna eléje?

Forrás a modellhez: Albert S Humphrey

Az eredeti modell kép nélkül:

Strengths
Erősségek
WeaknessesGyengeségek
OpportunitiesLehetőségek
ThreatsFenyegetettség

Tulajdonságok:

Globális terméktulajdonságok: (4 terméktulajdonság 6 jellemzővel)
Kártya típusFejlesztési folyamatot támogató kártya
Kártya tulajdonságokRealitásvizsgálat
Fejlesztő szakemberekCoach, Pszichológus, Tréner
Felhasználási területHelyzetelemzés (realitásvizsgálat)
Termékkategória specifikus tulajdonságok:
Nincs termékkategória specifikus tulajdonság.

Fejlesztési folyamatot támogató kártyák

CIA modell (kontroll körök) - 720x576 pixel - 146888 byte

A modell segítségével beazonosíthatók azok a tényezők, amik általunk se nem befolyásolhatóak, se nem módosíthatóak. Célszerű azokra a tényezőkre fókuszálni, amire befolyással tudunk lenni és képesek vagyunk változtatni rajta.

Csoda kérdés - 720x576 pixel - 133723 byte

Ez a modell a megoldás orientált coaching technika egyik eszköze, amely arra irányul, hogy a fejlesztő szakember segítségével az ügyfél képes legyen vizualizálni a vágyott célját és az ehhez szükséges viselkedést.

GROW - 720x576 pixel - 139193 byte

A GROW modell a legismertebb és legtöbb coach által használt modell jelenleg.
Ez a modell alapvetően problémamegoldásra és a célok elérésére alkalmas, a probléma megoldásának folyamatára koncentrál.

Hiedelmek - 720x576 pixel - 151856 byte

Amikor az ügyfél pontosan meghatározza a célt, amit el szeretne érni, tudatosítani kell, hogy mik azok az automatikus gondolatok, amik gátolják a változásban. Azt követően ezeket a gondolatokat pozitív, előrevivő gondolattá kell alakítani.

Közlekedési lámpa akciótervezés


 - 720x576 pixel - 138611 byte
 
A modell abban segíti az ügyfelet, hogy akár mások visszajelzésére, akár saját önismeretére alapozva mit kéne folytatnia, optimalizálnia és sürgősen megváltoztatnia az életében annak érdekében, hogy a céljához közelebb kerüljön.

Megoldás orientált technika - 720x576 pixel - 155388 byte

Ez a modell alapvetően megoldás fókusszal arra koncentrál, hogy a fejlesztő szakember segítségével az ügyfél képes legyen vizualizálni a vágyott célját és felvértezze magát minden olyan eszközzel, alkotóelemmel, ami támogatja őt a céljai elérésében.

SkálaCoachCard Skála kártya: Elsősorban a coaching folyamatban a skála egy gyakran használt eszköz. Az esetek többségében célkitűzéskor jelenik meg először, a pontos cél meghatározáskor. Ebben a fázisban a fejlesztő szakember tereli az ügyfelet abba az irányba, hogy pontosítsák a coaching célt és a jelenlegi állapot fokát 1-től 10-es skála használatával.  - 720x576 pixel - 127992 byte

A szubjektív értékelések megfoghatóvá tételéhez skálákat használunk. A skála ezen túl jól használható a fejlődés, előrehaladás kifejezésére, illetve a cél elérésével kapcsolatos hit, bizakodás mértékének meghatározására is a fejlesztés során.

 

SMART  - 720x576 pixel - 154837 byte

A célmegfogalmazást segíti egy angol betűszóból álló modell:a SMART. Jelentése: okos. Az okos cél konkrét, mérhető, elérhető, releváns, időben behatárolt.


Amennyiben meg szeretné rendelni ezt a terméket, itt megteheti:
A SWOT coach kártya megvásárlása:

Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: https://coachcard.hu/Coach-card-SWOT-coach-kartya-24/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: https://coachcard.hu/doc24/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás