Innováció és szakértelem Ma Illés névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Termékek / Szociális kompetencia fejlesztő kártyák / Konfliktuskezelési stratégiák

Mind a 12 fejlesztési folyamatot támogató CoachCard egy csomagban (összesen 12x8=96 darab), egyben megvásárolható itt:

Fejlesztési folyamatot támogató kártyákból 12 fajta. - 800x800 pixel - 515969 byte

Konfliktuskezelési stratégiák


 - 720x576 pixel - 209137 byte

A kártya használata a fejlesztési folyamatban:

A modell célja az egyéni viselkedés vizsgálata, tudatosítása konfliktus-helyzetekben. Konfliktushelyzetek azok a szituációk, melyekben két ember törekvései összeegyeztethetetlennek tűnnek. Ilyen helyzetekben egy személy viselkedése két alapvető dimenzió mentén írható le:

1. önérvényesítés, vagyis hogy a személy milyen mértékben törekszik a saját maga szándékainak érvényesítésére, és
2. együttműködés, vagyis hogy a személy milyen mértékben törekszik a másik egyén szándékainak érvényesítését elősegíteni.

A viselkedésnek ez a két alapvető dimenziója felhasználható arra, hogy a konfliktusok kezelésének öt sajátos módját meghatározzuk.

A modell alkalmazása:

A szakember elmagyarázza az ügyfelének, hogy a konfliktusban tanúsított viselkedés 2 összetevő eredménye: az egyik az egyén hajlamai, a másik, hogy mit igényel a helyzet. Megkérdezheti az ügyfelét, hogy mit gondol, mennyire megfelelő (figyelembe véve a helyzetét, amelyben most van) ahogy ő az 5 konfliktuskezelési módot használja? Előfordulhat, hogy bizonyos konfliktuskezelési módokkal nagyobb vagy éppen kisebb mértékben él, mint szükséges lenne, ezért érdemes ezt közösen megvitatni.

Forrás: Thomas K. W. és Kilmann R.H. amerikai magatartáskutatók kétdimenziós modellje a személyiséget két dimenzióban vizsgálta a konfliktusokban való megélés során.

 

Tulajdonságok:

Globális terméktulajdonságok: (4 terméktulajdonság 9 jellemzővel)
Kártya típusSzociális kompetencia kártyák
Kártya tulajdonságokKompetencia fejlesztő, Realitásvizsgálat
Fejlesztő szakemberekCoach, Pszichológus, Tréner
Felhasználási terület
Termékkategória specifikus tulajdonságok:
Nincs termékkategória specifikus tulajdonság.

Szociális kompetencia fejlesztő kártyák

CIA modell (stressz menedzsment)


 - 720x576 pixel - 146888 byte

A modell segítségével beazonosíthatók azok a tényezők, amik általunk se nem befolyásolhatóak, se nem módosíthatóak. Célszerű azokra a tényezőkre fókuszálni, amire befolyással tudunk lenni és képesek vagyunk változtatni rajta.

Érzelmi intelligencia


  - 720x576 pixel - 104529 byte

Az érzelmeink befolyásolják azt, hogy miképpen cselekszünk, hozunk döntéseket vagy ítéleteket, tehát mindenre hatnak, amit csinálunk. Az érzelmi intelligens emberek a gondolataikkal irányítják az érzelmeiket ahelyett, hogy hagynák az érzelmeiket.

Fontos-sürgős mátrix - 720x576 pixel - 100732 byte

A fontos-sürgős mátrix, - melyet Eisenhower mátrixnak is gyakran neveznek- a fontosság és a sürgősség alapján határozza meg a feladatok prioritását.

 

Hat gondolkodó kalap - 720x576 pixel - 101017 byte

A párhuzamos gondolkodás egy egyszerű modell a konstruktív gondolkodásra, melynek lényege, hogy mindenki egy adott témát illetően ugyanabba az irányba tekint, de az irány változtatható.
A kalapok az emberi agy hat tevékenységét szimbolizálják.

Helyzetfüggő vezetés - 720x576 pixel - 114783 byte

A helyzetfüggő vezetés modell alkotója, Dr. Kenneth Blanchard. A modell az egyik leggyakrabban felmerülő vezetési modell egyéni és csoportos fejlesztések alkalmával.

Indulati kontroll (közlekedési lámpa)


 - 720x576 pixel - 146602 byte

A modell 6 lépésben nyújt támogatást abban, hogy a hirtelen megjelenő indulatainkat tudatosítsuk magunkban, kezelni tudjuk és megfelelően reagáljunk azzal a céllal, hogy kapcsolataink ne sérüljenek.


Amennyiben meg szeretné rendelni ezt a terméket, itt megteheti:
A Konfliktuskezelési stratégiák coach kártya megvásárlása (feltöltés alatt):

Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: https://coachcard.hu/fejlesztesi-kartyak-konfliktuskezelesi-strategiak-171/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: https://coachcard.hu/doc171/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás