Innováció és szakértelem Ma Illés névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Termékek / Szociális kompetencia fejlesztő kártyák / Helyzetfüggő vezetés
 Az összes tartalmat: 


Mind a 12 fejlesztési folyamatot támogató CoachCard egy csomagban (összesen 12x8=96 darab), egyben megvásárolható itt:

Fejlesztési folyamatot támogató kártyákból 12 fajta. - 800x800 pixel - 515969 byte

Helyzetfüggő vezetés


 - 720x576 pixel - 114783 byte

A kártya használata a fejlesztési folyamatban:

A modell lényege, hogy ahhoz hogy valaki jó vezető legyen, figyelembe kell vennie az adott helyzetet, amiben benne van, valamint az általa vezetett kollégák felkészültségét. Blanchard szerint 4 szakasza van a beosztottak felkészültségének, míg a vezetési stílus is 4 fázisból áll.

 

A négy alapvető vezetői stílus:

1.IRÁNYÍTÁS: A vezető konkrét utasításokat ad és szorosan ellenőrzi a feladatok végrehajtását.

2.EDZÉS: A vezető továbbra is irányít, szorosan ellenőrzi a feladatok végrehajtását, azonban megmagyarázza a döntéseket. Javaslatokat kér és támogatja az előrehaladást.

3.TÁMOGATÁS: A vezető elősegíti és támogatja alárendeltjei feladat végrehajtó erőfeszítéseit, megosztja velük a döntéshozatal felelősségét.

4.DELEGÁLÁS: A vezető alárendeltjeinek engedi át a döntéshozatal és problémamegoldás felelősségét.

A modell alkalmazása:

A fejlesztő szakember bemutatja a vezetői magatartás 2 típusát, majd azt követően a 4 alapvető vezetési stílust. Emellett rávilágít arra, hogy a beosztottak szakértelme és elkötelezettsége alapján különböző fejlettségi szinten vannak a fejlődőtől a fejlettig. A szakember segíti a vezetőt, hogy a helyzet felmérését követően egyeztesse a stílusokat magában, majd üljön le beosztottjával beszélni az igényeiről.

Forrás: A helyzetfüggő vezetés modell alkotója, Dr. Kenneth Blanchard vezetés és szervezeti magatartás professzor, szociológus- és pszichológus tanácsadó, konferenciák előadója és oktató.


Tulajdonságok:

Globális terméktulajdonságok: (4 terméktulajdonság 6 jellemzővel)
Kártya típusSzociális kompetencia kártyák
Kártya tulajdonságokTéma meghatározó kártya
Fejlesztő szakemberekCoach, Pszichológus, Tréner
Felhasználási területVezetés fejlesztés
Termékkategória specifikus tulajdonságok:
Nincs termékkategória specifikus tulajdonság.

Szociális kompetencia fejlesztő kártyák

CIA modell (stressz menedzsment)


 - 720x576 pixel - 146888 byte

A modell segítségével beazonosíthatók azok a tényezők, amik általunk se nem befolyásolhatóak, se nem módosíthatóak. Célszerű azokra a tényezőkre fókuszálni, amire befolyással tudunk lenni és képesek vagyunk változtatni rajta.

Érzelmi intelligencia


  - 720x576 pixel - 104529 byte

Az érzelmeink befolyásolják azt, hogy miképpen cselekszünk, hozunk döntéseket vagy ítéleteket, tehát mindenre hatnak, amit csinálunk. Az érzelmi intelligens emberek a gondolataikkal irányítják az érzelmeiket ahelyett, hogy hagynák az érzelmeiket.

Fontos-sürgős mátrix - 720x576 pixel - 100732 byte

A fontos-sürgős mátrix, - melyet Eisenhower mátrixnak is gyakran neveznek- a fontosság és a sürgősség alapján határozza meg a feladatok prioritását.

 

Hat gondolkodó kalap - 720x576 pixel - 101017 byte

A párhuzamos gondolkodás egy egyszerű modell a konstruktív gondolkodásra, melynek lényege, hogy mindenki egy adott témát illetően ugyanabba az irányba tekint, de az irány változtatható.
A kalapok az emberi agy hat tevékenységét szimbolizálják.

Indulati kontroll (közlekedési lámpa)


 - 720x576 pixel - 146602 byte

A modell 6 lépésben nyújt támogatást abban, hogy a hirtelen megjelenő indulatainkat tudatosítsuk magunkban, kezelni tudjuk és megfelelően reagáljunk azzal a céllal, hogy kapcsolataink ne sérüljenek.

Konfliktuskezelési stratégiák - 720x576 pixel - 209137 byte

A modell célja az egyéni viselkedés vizsgálata, tudatosítása konfliktus-helyzetekben. Konfliktushelyzetek azok a szituációk, melyekben két ember törekvései összeegyeztethetetlennek tűnnek.


Amennyiben meg szeretné rendelni ezt a terméket, itt megteheti:
A Helyzetfüggő vezetés coach kártya megvásárlása:

Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: https://coachcard.hu/fejlesztesi-kartya-helyzetfuggo-vezetes-168/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: https://coachcard.hu/doc168/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás