Innováció és szakértelem Ma Erik, Alexandra névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Hírek / Kártya jellemzők, felhasználási javaslatok / Érzelmi intelligencia, miről is szól?
 Az összes tartalmat: 
Coachoknak

 Az itt látható, coachoknak szánt kártyák listája a coaching folyamat különböző szakaszaiban használt coaching alapmodelleket jeleníti meg vizuálisan. A kártyákon keresztül a coach be tudja mutatni a modelleket és ráhangolni az ügyfeleket, hogy a modelleket értsék meg, adaptálják saját helyzetükre.
Pszichológusoknak

Az itt látható kártyák egy teljesen új eszközt jelentenek pszichológusok számára. A kártyák önismereti és fejlesztési modelleket mutatnak be vizuálisan megjelenítve, amelyek hatékonyan használhatók az ügyféllel való beszélgetés során.
Trénereknek

Az itt látható, trénereknek szánt kártyák listája azon kártyákat tartalmazza, amelyek egyesével, önállóan és egymást követve is szabadon, hatékonyan használhatóak különböző témára irányuló képzések folyamataiban, valamint a tréningek különböző szakaszaiban is. A kártyák alapvető önismereti és fejlesztési modelleket jelenítinek meg vizuálisan.
Innováció és szakértelem

Kincses Kriszinta E.V.

Adószám: 67227374 -1-42

Cím: 1147, Budapest,
Öv utca 129-131, A épület

Nyitva tartás, ügyfélfogadás:
előre egyeztetett időpontban

Telefonszám: +36-30-440-11-15
Email: kapcsolat@coachcard.hu

Kincses Kriszina @ LinkedIn


Érzelmi intelligencia, miről is szól?

 - 720x576 pixel - 104529 byte

Az érzelmeink befolyásolják azt, hogy miképpen cselekszünk, hozunk döntéseket vagy ítéleteket, tehát mindenre hatnak, amit csinálunk. Az érzelmileg intelligens emberek a gondolataikkal irányítják az érzelmeiket ahelyett, hogy hagynák az érzelmeiket uralkodni tetteik helyett. Ennek köszönhetően könnyebben vezetik saját magunkat és jobb kapcsolatokat alakíthatnak ki másokkal.

Az érzelmi intelligencia az intelligencia két különböző nézőpontját ötvözi:

- ÖNMAGUNK a céljaink, motivációnk, reakciónk és viselkedésünk megértése
- MÁS EMBEREK: céljainak, érzelmeinek és viselkedésének megértése.

A modell 4 dimenziót határoz meg, két dimenzió az intraperszonális intelligencián belül:

- önismeret: önreflexió, saját érzelmeink tudatos megélése

- önirányítás: miután felfogtuk, hogy mi zajlik bennünk, aszerint cselekszünk

Két dimenziót pedig az interperszonális intelligencián belül:

- mások ismerete: mások érzelmeinek tudatos észlelése

- kapcsolat irányítása: miután felfogtuk, hogy mi zajlik másokban, aszerint cselekszünk

Egy kis önreflexió során válaszolja meg a következő 2 kérdést!

  • Az érzelmi intelligencia készségek közül melyik az, amelyiket erősségként említhet?
  • A fejlesztendő készségek közül melyik az, amiben ha fejlődni tudna, legnagyobb mértékben tudna hozzájárulni a céljai eléréséhez?Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: https://coachcard.hu/szocialis-kompetencia-kartya-erzelmi-intelligencia-mirol-is-szol-187/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: https://coachcard.hu/doc187/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás