Innováció és szakértelem Ma Iván névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Hírek / Kártya jellemzők, felhasználási javaslatok / Skála, eszköz a szubjektív értékelések megfoghatóvá tételéhez
 Az összes tartalmat: 
Coachoknak

 Az itt látható, coachoknak szánt kártyák listája a coaching folyamat különböző szakaszaiban használt coaching alapmodelleket jeleníti meg vizuálisan. A kártyákon keresztül a coach be tudja mutatni a modelleket és ráhangolni az ügyfeleket, hogy a modelleket értsék meg, adaptálják saját helyzetükre.
Pszichológusoknak

Az itt látható kártyák egy teljesen új eszközt jelentenek pszichológusok számára. A kártyák önismereti és fejlesztési modelleket mutatnak be vizuálisan megjelenítve, amelyek hatékonyan használhatók az ügyféllel való beszélgetés során.
Trénereknek

Az itt látható, trénereknek szánt kártyák listája azon kártyákat tartalmazza, amelyek egyesével, önállóan és egymást követve is szabadon, hatékonyan használhatóak különböző témára irányuló képzések folyamataiban, valamint a tréningek különböző szakaszaiban is. A kártyák alapvető önismereti és fejlesztési modelleket jelenítinek meg vizuálisan.Innováció és szakértelem

Kincses Kriszinta E.V.

Adószám: 67227374 -1-42

Cím: 1147, Budapest,
Öv utca 129-131, A épület

Nyitva tartás, ügyfélfogadás:
előre egyeztetett időpontban

Telefonszám: +36-30-440-11-15
Email: kapcsolat@coachcard.hu

Kincses Kriszina @ LinkedIn


Skála, eszköz a szubjektív értékelések megfoghatóvá tételéhez


CoachCard Skála kártya: Elsősorban a coaching folyamatban a skála egy gyakran használt eszköz. Az esetek többségében célkitűzéskor jelenik meg először, a pontos cél meghatározáskor. Ebben a fázisban a fejlesztő szakember tereli az ügyfelet abba az irányba, hogy pontosítsák a coaching célt és a jelenlegi állapot fokát 1-től 10-es skála használatával.  - 720x576 pixel - 127992 byte

A skála az esetek többségében célkitűzéskor jelenik meg először a fejlesztési folyamatban, a pontos cél meghatározáskor. Kiváló eszköz a szubjektív értékelések megfoghatóvá tételéhez, hiszen a coaching célokat nem könnyű mérhetővé tenni.

De mi az a folyamat amely révén támogathatjuk ügyfelünket abban, hogy mégis ki tudjuk fejezni az előrehaladás legkisebb lépéseit is?

Kiindulunk onnan, hogy miután az ügyfél meghatározta a célt a témájához kötődően, a coach kérdéseivel SMART elvek alapján egyre inkább segíti a pontosítást, konkretizálást.

A fejlesztő szakember támogatja az ügyfelet abban, hogy a 10-es skála használatával meghatározza, hogy a fejlesztési témájában mit jelent a skála 2 végpontja:
  • Hogyan írja le a skála legmagasabb értékét, milyen viselkedés,készség jellemzi?
  • Mit jelent a skála 1-es, legalacsonyabb foka, ahol az adott készség, viselkedés a legkevésbé mutatkozik meg?
Ilyenkor az ügyfél dolgozik azon, hogy pontosan megfogalmazza a skála értékeit, a saját értelmezése szerint, nem kell mások definíciójához igazódnia. Sokat jelent az is, hogy az ügyfél értelmezésében mi mindent takar az adott viselkedés, készség magas és alacsony szintje.

Ezt követően az ügyfélnek saját skála értékét kell bejelölnie a skálán és kifejtenie egy kérdésre a választ:
  • Miért pont azt a szintet jelölte ki a saját jelenlegi szintjének?
A coach folytatja a munkát azzal, hogy az ügyfél melyik szintet tűzné ki elérendő célnak, mennyi idő alatt tudja elérni a skála következő szintjét az általa kitűzött jelenlegi szinthez képest.
  • MIt is jelent az a plusz szint, amit kitűz elérendő célnak, miben más az a magatartás, készség, mint a skála eddig megfogalmazott tartományai?
Amikor már megvan a kitűzött cél, a skála bizonyos foka, akkor a coach azt kéri az ügyfelétől, hogy fogalmazza meg, hogy a jelenlegi szintjéhez képest a következő skála érték mivel több, miben mutatkozik meg.
  • Mit kell ahhoz tennie, hogy eljusson a következő szintre?
És csak így tovább, amíg az általa meg nem határozott célt ügyfele eléri....

A skála jól használható a fejlődés, előrehaladás kifejezésére, illetve a cél elérésével kapcsolatos hit, bizakodás mértékének meghatározására is a fejlesztés során.


Oldal URL


 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás