Innováció és szakértelem Ma Iván névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Termékek / Szociális kompetencia fejlesztő kártyák / CIA modell (stressz menedzsment)
 Az összes tartalmat: 
Mind a 12 fejlesztési folyamatot támogató CoachCard egy csomagban (összesen 12x8=96 darab), egyben megvásárolható itt:

Fejlesztési folyamatot támogató kártyákból 12 fajta. - 800x800 pixel - 515969 byte

CIA modell (stressz menedzsment)


 - 720x576 pixel - 146888 byte

A kártya használata a fejlesztési folyamatban:

A coaching folyamat kezdeti szakaszában, a téma meghatározásánál vagyunk, a coach tereli az ügyfelet abba az irányba, hogy pontosítsák a coaching témáját. Ennek érdekében vizsgálják meg, hogy az ügyfelet foglalkoztató témán belül vagy témák közül melyik az, amire az ügyfél valóban hatással lehet és érdemes vele foglalkoznia. A modell kiválóan alkalmas a stressz kezelésre.

A modell alkalmazása:

A CIA modell 3 angol nyelvű szó rövidítése, amiknek a jelentései: Control=kontroll, Influence=befolyás, Adapt=alkalmazkodás.
A modell lényege, hogy az élet bizonyos területein vannak olyan tényezők, amik általunk se nem befolyásolhatóak, se nem módosíthatóak. Ezek a tényezők, változások hatással van az életünkre, viszont nem áll módunkban ezeken változtatni.
Célszerű azokra a tényezőkre fókuszálni, amire befolyással tudunk lenni, azaz van valamilyen lehetőség, hogy alakítsuk a helyzetet.
A modell abban segíti az ügyfelet, hogy elgondolkozzon a modell kérdésein és rájöjjön arra, hogy ami fölött nincs kontrollja, azzal nem érdemes foglalkozni és stresszelni sem.

Forrás a modellhez: Roger Seip adaptációja

Tulajdonságok:

Globális terméktulajdonságok: (4 terméktulajdonság 8 jellemzővel)
Kártya típusFejlesztési folyamatot támogató kártya, Szociális kompetencia kártyák
Kártya tulajdonságokRealitásvizsgálat
Fejlesztő szakemberekCoach, Pszichológus, Tréner
Felhasználási terület
Termékkategória specifikus tulajdonságok:
Nincs termékkategória specifikus tulajdonság.

Szociális kompetencia fejlesztő kártyák

Érzelmi intelligencia


  - 720x576 pixel - 104529 byte

Az érzelmeink befolyásolják azt, hogy miképpen cselekszünk, hozunk döntéseket vagy ítéleteket, tehát mindenre hatnak, amit csinálunk. Az érzelmi intelligens emberek a gondolataikkal irányítják az érzelmeiket ahelyett, hogy hagynák az érzelmeiket.

Fontos-sürgős mátrix - 720x576 pixel - 100732 byte

A fontos-sürgős mátrix, - melyet Eisenhower mátrixnak is gyakran neveznek- a fontosság és a sürgősség alapján határozza meg a feladatok prioritását.

 

Hat gondolkodó kalap - 720x576 pixel - 101017 byte

A párhuzamos gondolkodás egy egyszerű modell a konstruktív gondolkodásra, melynek lényege, hogy mindenki egy adott témát illetően ugyanabba az irányba tekint, de az irány változtatható.
A kalapok az emberi agy hat tevékenységét szimbolizálják.

Helyzetfüggő vezetés - 720x576 pixel - 114783 byte

A helyzetfüggő vezetés modell alkotója, Dr. Kenneth Blanchard. A modell az egyik leggyakrabban felmerülő vezetési modell egyéni és csoportos fejlesztések alkalmával.

Indulati kontroll (közlekedési lámpa)


 - 720x576 pixel - 146602 byte

A modell 6 lépésben nyújt támogatást abban, hogy a hirtelen megjelenő indulatainkat tudatosítsuk magunkban, kezelni tudjuk és megfelelően reagáljunk azzal a céllal, hogy kapcsolataink ne sérüljenek.

Konfliktuskezelési stratégiák - 720x576 pixel - 209137 byte

A modell célja az egyéni viselkedés vizsgálata, tudatosítása konfliktus-helyzetekben. Konfliktushelyzetek azok a szituációk, melyekben két ember törekvései összeegyeztethetetlennek tűnnek.


Amennyiben meg szeretné rendelni ezt a terméket, itt megteheti:
A CIA coach kártya megvásárlása:

Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://coachcard.hu/fejelszto-kartyak-CIA-modell-stressz-menedzsment-174/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://coachcard.hu/doc174/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás