Innováció és szakértelem Ma Erik, Alexandra névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Hírek / Kártya jellemzők, felhasználási javaslatok / Mi támogatja a fejlesztési célok SMART elvű célkitűzését? A skála használata
 Az összes tartalmat: Mi támogatja a fejlesztési célok SMART elvű célkitűzését? A skála használata

CoachCard Skála kártya: Elsősorban a coaching folyamatban a skála egy gyakran használt eszköz. Az esetek többségében célkitűzéskor jelenik meg először, a pontos cél meghatározáskor. Ebben a fázisban a fejlesztő szakember tereli az ügyfelet abba az irányba, hogy pontosítsák a coaching célt és a jelenlegi állapot fokát 1-től 10-es skála használatával.  - 720x576 pixel - 127992 byte
A CoachCard skála kártyája

A szubjektív értékelések megfoghatóvá tételéhez, a fejlődés, előrehaladás kifejezésére skálákat használunk.

A célkitűzés meghatározásakor az ügyfél először meghatároz egy általános célt a témájához kötődően, majd azt a coach kérdésével SMART elvek alapján egyre inkább pontosítja, konkretizálja.A fejlesztő szakember támogatja az ügyfelet abban, hogy a 10-es skála használatával meghatározza, hogy a fejlesztési témájában mit jelent számára a skála 2 végpontja, milyennek ír le egy embert, aki a skálában a legerősebb fokozatban birtokolja azt a készséget, amiben fejlődni szeretne, illetve mit jelent a skála 1-es fokozata, pontosan hogyan értelmezi.
Ezt követően az ügyfélnek saját kompetencia szintjét kell bejelölnie a skálán és tudatosítania, hogy miért pont azt a szintet gondolja a sajátjának.
A coach folytatja a munkát azzal, hogy az ügyfél melyik szintet tűzné ki elérendő célnak, mennyi idő alatt tudja elérni a skála következő szintjét az általa meghatározott jelenlegi szinthez képest.

Maga a módszer, az eszköz a kívánt viselkedés pontos leírásán keresztül segíti a cél értelmezését, mérhetővé tételét.
A CoachCard skála kártyája vizuálisan támogatja a folyamatot és a jegyzet felület biztosítja a skála fokozatok pontos rögzítését.

A skála ezen túl jól használható a cél elérésével kapcsolatos hit, bizakodás mértékének meghatározására is a coaching során.

CoachCard hátlap - 720x576 pixel - 169049 byte
A CoachCard kártya hátlapja


Oldal URL


 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás