Innováció és szakértelem Ma Iván névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Hírek / Kártya jellemzők, felhasználási javaslatok / Személyiség tipológia preferenciák 217 válasz alapján
 Az összes tartalmat: 
Coachoknak

 Az itt látható, coachoknak szánt kártyák listája a coaching folyamat különböző szakaszaiban használt coaching alapmodelleket jeleníti meg vizuálisan. A kártyákon keresztül a coach be tudja mutatni a modelleket és ráhangolni az ügyfeleket, hogy a modelleket értsék meg, adaptálják saját helyzetükre.
Pszichológusoknak

Az itt látható kártyák egy teljesen új eszközt jelentenek pszichológusok számára. A kártyák önismereti és fejlesztési modelleket mutatnak be vizuálisan megjelenítve, amelyek hatékonyan használhatók az ügyféllel való beszélgetés során.
Trénereknek

Az itt látható, trénereknek szánt kártyák listája azon kártyákat tartalmazza, amelyek egyesével, önállóan és egymást követve is szabadon, hatékonyan használhatóak különböző témára irányuló képzések folyamataiban, valamint a tréningek különböző szakaszaiban is. A kártyák alapvető önismereti és fejlesztési modelleket jelenítinek meg vizuálisan.
Innováció és szakértelem

Kincses Kriszinta E.V.

Adószám: 67227374 -1-42

Cím: 1147, Budapest,
Öv utca 129-131, A épület

Nyitva tartás, ügyfélfogadás:
előre egyeztetett időpontban

Telefonszám: +36-30-440-11-15
Email: kapcsolat@coachcard.hu

Kincses Kriszina @ LinkedIn


Személyiség tipológia preferenciák 217 válasz alapján

Összesítettük az eredményeket a 2016. május 16-án több kommunikációs csatornán megosztott "Melyik személyiség tipológiát használja: DISC vagy MBTI?" kérdésre. Nagy kíváncsiság övezte a kérdőívet, sőt különböző szakmákban dolgozó szakemberekhez is eljutott, ami szinesítette a képet.

Összesen 217-en mondták el véleményüket, akik között a legnagyobb arányban előforduló csoportok nem meglepő módon a coachok és trénerek voltak. Kisebb létszámban, de használnak személyiségtipológiát pszichológusok, tanácsadók, szervezetfejlesztők, tanárok, valamint egy szociológus, hálózatkutató. A résztvevők 42%-a coach, 29%-a tréner, a fennmaradó közel 29% egyéb szakmákból vagy többféle szerepből tevődik össze.

Melyik a leggyakrabban használt személyiségtipológia 217 fő véleménye alapján?
Bár erős versenyben, fej-fej mellett, de minimális különbséggel, a DISC 4 szavazattal a legnépszerübb az MBTI-hoz képest. A válaszadók 40%-a DISC-et, 38%-uk MBTI-t használ, 12%-uk mindkettőt.
Érdekes volt látni a számokat, hiszen ami látható, hogy míg a DISC esetében 45%-a a felhasználóknak coach, 35%-a tréner, az MBTI esetében már kisebb a különbség a két csoport között, 31%-a coach, 27% tréner.
A két legnépszerűbb tipológia mellett színesíti a palettát az Enneagram, Profiles XT, SPID.

Amit fontos megemlíteni, hogy a kérdőív nem reprezentatív felmérés, az eredményei 1 hét alatt különböző csatornákon, csoportokban, -fent említett címmel- megosztott kérdőív válaszai alapján lettek összesítve.
A megosztások követhetetlensége miatt arra sajnos nincs adatunk, hogy hány szakembert ért el és milyen arányú volt a válaszadási hajlandóság.
A kérdőívnek nem volt célja azt vizsgálni, hogy hányan nem használnak egyáltalán személyiségtipológiát a szakemberek közül.

(A képre kattinva FullHD, 1920px szélességben nyílik meg a kép.)

DISC -vs- MBTI - 1920x8031 pixel - 8093082 byteOldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://coachcard.hu/Szemelyiseg-tipologia-preferenciak-217-valasz-alapjan-188/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://coachcard.hu/doc188/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás