Innováció és szakértelem Ma Iván névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Termékek / Csoportos szociális kompetencia fejlesztő kártyák A5-ös méretben / Fontos-sürgős mátrix A5-ös méretben
 Az összes tartalmat: 
 - 720x576 pixel - 100732 byte

A fontos-sürgős mátrix, - melyet Eisenhower mátrixnak is gyakran neveznek- a fontosság és a sürgősség alapján határozza meg a feladatok prioritását.

 


Fontos-sürgős mátrix A5-ös méretben - 720x576 pixel - 100732 byte

A kártya használata a fejlesztési folyamatban:


Meg kell értenünk a különbséget a sürgős és fontos feladatok között:

 

- fontos az a feladat, amelynek végrehajtása elengedhetetlen céljaink eléréséhez

- sürgős az a feladat, amely azonnali figyelmet igényel, és gyakran valaki más céljainak az eléréséhez járul hozzá.

 

A mátrix 4 eleme a következő:

  • A "fontos és sürgős" feladatokat azonnal saját magunknak el kell intézni.
  • A "fontos, de nem sürgős" feladatokat tervezni, ütemezni kell, idő és erőforrás tekintetében is. A feladat delegálhatóvá válik a jó tervezés révén.
  • A "sürgős, de nem fontos" feladatokat, ahogy lehet elvégezni, amennyiben lehet, érdemes azokat delegálni.
  • A "nem fontos, nem sürgős" feladatok mindenképpen a papírkosárba végzik, tegyük ezt velük már a priorizálás során.

A cél, hogy a "fontos, de nem sürgős" kategóriában dolgozzunk minél többet, hiszen ez a termelékeny és nyugodt munka alapja.

A modell alkalmazása:

A fejlesztő szakember bemutatja a fontos-sürgős mátrixot, majd azt követően a 4 alapvető szcenáriót. Emellett rávezeti arra az ügyfelét, hogy a különböző esetekben mi az ajánlott magatartás. A szakember segíti az ügyfelét, hogy a modell alapján el tudja dönteni, hogy a célok teljesülése szempontjából mi a fontos, s meghatározható, mikor kell ezt elintézni.

Forrás: Az ötlet, hogy ezt a két egymással versengő feladatcsoportot egy mátrixban mérjük és hasonlítsuk össze, a volt amerikai elnöktől, Eisenhowertől és Dr. Stephen Covey-tól származik.

Tulajdonságok:

Globális terméktulajdonságok: (4 terméktulajdonság 6 jellemzővel)
Kártya típusSzociális kompetencia kártyák
Kártya tulajdonságokAkciótervező kártya, Realitásvizsgálat
Fejlesztő szakemberekCoach, Tréner
Felhasználási területPriorizálás
Termékkategória specifikus tulajdonságok:
Nincs termékkategória specifikus tulajdonság.

CIA kontroll körök modell (stressz menedzsment) A5-ös méretben


 - 720x576 pixel - 146888 byte

A modell segítségével beazonosíthatók azok a tényezők, amik általunk se nem befolyásolhatóak, se nem módosíthatóak. Célszerű azokra a tényezőkre fókuszálni, amire befolyással tudunk lenni és képesek vagyunk változtatni rajta.

CIA kontroll körök modell (stressz menedzsment) A5-ös méretben csak kepes


 - 720x576 pixel - 146888 byte

A modell segítségével beazonosíthatók azok a tényezők, amik általunk se nem befolyásolhatóak, se nem módosíthatóak. Célszerű azokra a tényezőkre fókuszálni, amire befolyással tudunk lenni és képesek vagyunk változtatni rajta.

Érzelmi intelligencia A5-ös méretben


 - 720x576 pixel - 104529 byte

Az érzelmeink befolyásolják azt, hogy miképpen cselekszünk, hozunk döntéseket vagy ítéleteket, tehát mindenre hatnak, amit csinálunk. Az érzelmi intelligens emberek a gondolataikkal irányítják az érzelmeiket ahelyett, hogy hagynák az érzelmeiket.

Hat gondolkodó kalap A5-ös méretben - 720x576 pixel - 101017 byte

A párhuzamos gondolkodás egy egyszerű modell a konstruktív gondolkodásra, melynek lényege, hogy mindenki egy adott témát illetően ugyanabba az irányba tekint, de az irány változtatható.
A kalapok az emberi agy hat tevékenységét szimbolizálják.

Hat gondolkodó kalap A5-ös méretben csak képes - 720x576 pixel - 101017 byte

A párhuzamos gondolkodás egy egyszerű modell a konstruktív gondolkodásra, melynek lényege, hogy mindenki egy adott témát illetően ugyanabba az irányba tekint, de az irány változtatható.
A kalapok az emberi agy hat tevékenységét szimbolizálják.

Helyzetfüggő vezetés A5-ös méretben - 720x576 pixel - 114783 byte

A helyzetfüggő vezetés modell alkotója, Dr. Kenneth Blanchard. A modell az egyik leggyakrabban felmerülő vezetési modell egyéni és csoportos fejlesztések alkalmával.

Indulati kontroll (közlekedési lámpa) A5-ös méretben


 - 720x576 pixel - 146602 byte

A modell 6 lépésben nyújt támogatást abban, hogy a hirtelen megjelenő indulatainkat tudatosítsuk magunkban, kezelni tudjuk és megfelelően reagáljunk azzal a céllal, hogy kapcsolataink ne sérüljenek.

Konfliktuskezelési stratégiák A5-ös méretben - 720x576 pixel - 209137 byte

A modell célja az egyéni viselkedés vizsgálata, tudatosítása konfliktus-helyzetekben. Konfliktushelyzetek azok a szituációk, melyekben két ember törekvései összeegyeztethetetlennek tűnnek.


Amennyiben meg szeretné rendelni ezt a terméket, itt megteheti:
A Fontos-sürgős mátrix coach kártya megvásárlása:

Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://coachcard.hu/szocialis-kompetencia-kartya-fontos-surgos-matrix-A5-os-meretben-297/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://coachcard.hu/doc297/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás