Innováció és szakértelem Ma Erik, Alexandra névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Hírek / Kártya jellemzők, felhasználási javaslatok / A vizualitás ereje – ismerd meg a CoachCardokat!
 Az összes tartalmat: 
Coachoknak

 Az itt látható, coachoknak szánt kártyák listája a coaching folyamat különböző szakaszaiban használt coaching alapmodelleket jeleníti meg vizuálisan. A kártyákon keresztül a coach be tudja mutatni a modelleket és ráhangolni az ügyfeleket, hogy a modelleket értsék meg, adaptálják saját helyzetükre.
Pszichológusoknak

Az itt látható kártyák egy teljesen új eszközt jelentenek pszichológusok számára. A kártyák önismereti és fejlesztési modelleket mutatnak be vizuálisan megjelenítve, amelyek hatékonyan használhatók az ügyféllel való beszélgetés során.
Trénereknek

Az itt látható, trénereknek szánt kártyák listája azon kártyákat tartalmazza, amelyek egyesével, önállóan és egymást követve is szabadon, hatékonyan használhatóak különböző témára irányuló képzések folyamataiban, valamint a tréningek különböző szakaszaiban is. A kártyák alapvető önismereti és fejlesztési modelleket jelenítinek meg vizuálisan.
Innováció és szakértelem

Kincses Kriszinta E.V.

Adószám: 67227374 -1-42

Cím: 1147, Budapest,
Öv utca 129-131, A épület

Nyitva tartás, ügyfélfogadás:
előre egyeztetett időpontban

Telefonszám: +36-30-440-11-15
Email: kapcsolat@coachcard.hu

Kincses Kriszina @ LinkedIn


A vizualitás ereje – ismerd meg a CoachCardokat!

 - 720x576 pixel - 151856 byte

Akár coach-ként, trénerként, mentorként, HR-esként vagy pszichológusként dolgozol, a CoachCardok előnyeit minden területen élvezni fogod. És hogy mik ezek az előnyök és mire használhatod ezeket a kártyákat?

A CoachCardok talán egyik legfontosabb előnye a vizualitás. Olyan erős képi motívumokat találhatunk ezeken a kártyákon, amelyek segítenek elindítani a gondolkodást. És hogy erre miért van szükség? Több okból is. Egyrészt vannak olyan típusú emberek, akik ugyan eljutnak a segítségkérésig, de nagyon nehezen beszélnek a háttérben rejlő problémákról, nehézségekről. Nekik különösen nagy segítség lehet, ha a közös munka, a coaching során ezeknek a vizuális motívumoknak a segítségével indul el a beszélgetés. Másrészt sokszor magunkon is tapasztalhatjuk azt, hogy nehezen térünk el a jól bevált gondolkodásmódunktól. Szeretnénk ugyan egy adott problémát, megoldásra váró feladatot más szemszögből is megvizsgálni, de annyira be vagyunk ragadva egy adott szituációba, hogy minden igyekezetünk ellenére sem sikerül. Erre a helyzetre is megoldást kínálnak a CoachCardok, a képi motívumok ugyanis kizökkentenek és másfajta gondolkodásra késztetnek.

Ha hivatalosan és szigorúbban szeretnénk megfogalmazni a CoachCardok előnyeit, akkor azt mondhatnánk, hogy a coaching kártyák gyűjteménye a már jól ismert fejlesztő modelleket egy új megközelítéssel, kreatív szemszögből, grafikusan ábrázolják. Ezáltal pedig valódi ügyfél élményt nyújtanak, támogatva a tanulást és a mélyebb bevésődést.

Na, de hogy néz ki ez a gyakorlatban?

Tegyük fel, hogy egy nagyobb cégnél vezetőként dolgozó ügyfeled 5-6 ember munkájáért felel Jó vezetőnek tartja ugyan magát, de a beosztottjai munkafolyamatainak koordinálásában mégis mindig vissza-visszatérő problémákkal szembesül. Hogy a hatékony munkavégzésnek semmi se vessen gátat, ezért coach-hoz, azaz hozzád fordul, hogy feltárja a háttérben rejlő problémákat és megoldást találjon a felmerülő kérdésekre.

Néhány jól irányzott kérdésed után ügyfeled ugyan megfogalmazza egy-két mondatban az alapproblémát, de valószínűleg ennél komplexebb a szituáció. Ekkor lehet segítségedre a fejlesztő kártyagyűjtemény, amelyből egy, az ügyfél által felvázolt problémához illeszkedő kártya kiemelésével elindul köztetek a párbeszéd és szép lassan feltárulnak a háttérben rejlő részletek.

A vizuális elemek olyan gondolatokat csalogatnak ki ügyfeledből, amelyekre ő maga sem gondolt és ezáltal segítenek megoldáshoz jutni.
Természetesen ez a folyamat nem ilyen gyors és nem ilyen száraz, ennél ez sokkal izgalmasabb és színesebb, egy szoros kötelék a fejlesztő szakember és az ügyfél között. Azt ajánljuk, hogy mindenképpen próbáld ki és számolj is be nekünk majd a tapasztalataidról.

Röviden még egyszer összefoglaljuk a kártyagyűjteménnyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:

A CoachCard előnyei:

- a vizualitás ereje hatékonyabbá teszi a tanulási folyamatot megmozgatva ügyfeled mind két agyféltekéjét
- kizökkenti az ügyfelet a megszokott gondolkodásmódjából, fejleszti az intuitív készségeket és ezáltal szemléletváltáshoz vezet
- erősíti az ügyfél és a fejlesztő közötti köteléket, nem beszélve az ügyfélelégedettségről
- mind az ügyfélnek, mind a fejlesztő szakembernek felejthetetlen élményt kínál, értéket teremt
- vállalaton belül hozzájárulhat a coaching szemlélet kialakításához kézzel fogható eszközként legyen az akár célkitűzés vagy visszajelzés adás is
- magyar és angol nyelven is elérhető

 

 


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://coachcard.hu/kreativ-fejleszto-kartyak-a-vizualitas-ereje-ismerd-meg-a-CoachCardokat-269/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://coachcard.hu/doc269/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás