Innováció és szakértelem Ma Iván névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Hírek / Kártya jellemzők, felhasználási javaslatok / Az indulatos reakciók az agresszív kommunikáció megnyilvánulásai
 Az összes tartalmat: 
Coachoknak

 Az itt látható, coachoknak szánt kártyák listája a coaching folyamat különböző szakaszaiban használt coaching alapmodelleket jeleníti meg vizuálisan. A kártyákon keresztül a coach be tudja mutatni a modelleket és ráhangolni az ügyfeleket, hogy a modelleket értsék meg, adaptálják saját helyzetükre.
Pszichológusoknak

Az itt látható kártyák egy teljesen új eszközt jelentenek pszichológusok számára. A kártyák önismereti és fejlesztési modelleket mutatnak be vizuálisan megjelenítve, amelyek hatékonyan használhatók az ügyféllel való beszélgetés során.
Trénereknek

Az itt látható, trénereknek szánt kártyák listája azon kártyákat tartalmazza, amelyek egyesével, önállóan és egymást követve is szabadon, hatékonyan használhatóak különböző témára irányuló képzések folyamataiban, valamint a tréningek különböző szakaszaiban is. A kártyák alapvető önismereti és fejlesztési modelleket jelenítinek meg vizuálisan.
Innováció és szakértelem

Kincses Kriszinta E.V.

Adószám: 67227374 -1-42

Cím: 1147, Budapest,
Öv utca 129-131, A épület

Nyitva tartás, ügyfélfogadás:
előre egyeztetett időpontban

Telefonszám: +36-30-440-11-15
Email: kapcsolat@coachcard.hu

Kincses Kriszina @ LinkedIn


Az indulatos reakciók az agresszív kommunikáció megnyilvánulásai

 - 720x576 pixel - 146602 byte


Ha valaki kiáll a saját jogaiért, de közben mások jogait megsérti, valamint figyelmen kívül hagyja a másik igényeit, érzéseit és véleményét, az az agresszív kommunikáció jele.

Az agresszív kommunikáció konfliktusgerjesztő és rossz hatással van az emberi kapcsolatokra.
Mégis hogyan kezeljük az indulatainkat?

- Legyünk tudatosak, ismerjük fel, hogy milyen érzést vált ki belőlünk az agresszív kommunikációt folytató személy, érdemes ilyenkor a testünk jelzéseire odafigyelni, mint pl. ha kimelegszünk, leizzadunk, eláll a szavunk, remegés fog el vagy éppen sírás környékez. Mindenkinek más a tűrés határ és más módon jelez a szervezete.

- Mielőtt egyből visszaszólunk, fogjuk vissza magunkat és próbáljuk meg csökkenteni a kontrollálatlan érzéseinket. Mondjuk ki magunknak, hogy mit érzünk, mint pl. nagyon dühös vagyok.

- Az öntudatosságunk része, hogy tudatosítjuk magunkban, hogy megvan a jogunk arra, hogy kifejezzük az érzéseinket.

- Hagyjunk időt, hogy átgondoljuk az elhangzottakat és bevalljuk magunknak, hogy pontosan mit fejez ki az érzelmünk.

- Milyen alternatíváink vannak a reakciók terén? Fontos nekünk ez a kérdés, kell cselekednünk? Mit tegyünk, mondjunk pontosan?

- A megfelelő reakció kiválasztásával alkalmazzuk az önérvényesítő készségeinket, ne személyeskedjünk, ne hibáztassuk a másikat, helyette inkább határozottan és pontosan mondjuk el a véleményünket. Ezzel egyidejűleg figyeljünk oda a testbeszédünkre, egyéb non verbális kommunikációs jelekre, hiszen azok kongruensek kell, hogy legyenek a tartalommal.

Nyugodjunk meg, ez nem megy mindig olyan könnyen. Mint mindent, gyakorolni kell, így egyre tudatosabbak és rutinosabbak leszünk.

Sokat segíthet, ha elemezzük, hogy korábbi helyzetekben mit éreztünk, gondoltunk és ennek eredményeként hogyan viselkedtünk. Így visszatekintve, mit csinálnánk másképp?


 

 

 


Oldal URL


 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás