Innováció és szakértelem Ma Illés névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Extrák / Tudásbázis / Fejlesztő szakemberek / Coach


Coach

A coaching „feltalálása" Timothy Gallwey teniszezőhöz kötődik, aki 1974-ben írta meg The Inner Game of Tenniscímű könyvét. Az „inner game" magyarul belső játszma kifejezés utal a játékos mentális, lelki állapotára. Gallwey szerint egy jó edző képes hozzásegíteni a játékost hogy belső akadályait átlépje, ennek köszönetően a teljesítménye is javuljon.

Mi a Coaching?

Sir John Whitmore definíciója alapján: „A coaching célja az egyénben rejlő lehetőségek kibontakoztatása teljesítményének javítása révén."
A coaching folyamat tehát abban segíti az egyént és/vagy a csoportot, hogy mindenki saját képességei maximumát nyújtsa.

A coach az ügyfelét egy személyre szabott programmal támogatja az előtte álló feladat konkrét téma (pl. konfliktus kezelés, vezetői stílus, önérvényesítés) megoldásában, fontos kiemelni,hogy mindig egy konkrétan meghatározott témakörre fókuszál, ami az adott helyzetben az ügyfele számára fontos és aktuális.

A coaching módszer hatékonyságát az adja, hogy a coach segíti az ügyfelét, hogy el tudjon indulni a változás útján. A coach tanácsok helyett inkább tereli ügyfelét/partnerét a számára legjobb megoldás irányába kérdésekkel, értő figyelmével, erősségeinek tudatosítával,önismerete fejlesztése révén.

 

 

 


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: https://coachcard.hu/fejleszto-kartya-coach-88/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: https://coachcard.hu/doc88/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás