Innováció és szakértelem Ma Illés névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal    Webshop    Coachcard kapcsolatKapcsolat, elérhetőség   www.coachcard.hu honlap térkép, tartalmi áttekintésHonlap térkép   
 
CoachCard logo
e-maile-mail: kapcsolat@coachcard.hu     Keresés        
 
 
 
   // www.coachcard.hu / Termékek / Csoportos szociális kompetencia fejlesztő kártyák A5-ös méretben / Hat gondolkodó kalap A5-ös méretben
 Az összes tartalmat: 


Mind a 12 fejlesztési folyamatot támogató CoachCard egy csomagban (összesen 12x8=96 darab), egyben megvásárolható itt:

Fejlesztési folyamatot támogató kártyákból 12 fajta. - 800x800 pixel - 515969 byte

Hat gondolkodó kalap A5-ös méretben


 - 720x576 pixel - 101017 byte

A kártya használata a fejlesztési folyamatban:

Edward de Bono orvos, pszichológus, egyetemi előadó alaptézise, hogy az agy önszervező rendszerként működik. A gondolkodásfejlesztés általa kidolgozott gyakorlati eszközeinek ez a tudományos alapja.

A párhuzamos gondolkodás egy egyszerű modell a konstruktív gondolkodásra, melynek lényege, hogy mindenki egy adott témát illetően ugyanabba az irányba tekint, de az irány változtatható.

A kalapok az emberi agy hat tevékenységét szimbolizálják. Azért van szükség a szimbólumok használatára, mert egyszerűbbé teszi az üzemmódok ki- és bekapcsolását. A hat kalaphoz hat szín párosul:

Fehér: Az objektív tényekkel foglalkozik, adatokkal, információkkal.
Piros: Az érzelmi nézőpont, indulatok, megérzések képviselője.
Fekete: Az ötlet gyengeségeire koncentrál, keresi az okokat, hogy az ötlet miért nem fog működni.
Sárga: Tudás és optimizmus, konstruktív gondolkodásmód.
Zöld: Kreativitás, új ötletek kalapja.
Kék: Távolság és irányítás, a többi kalap megfigyelésével foglalkozik.

A modell alkalmazása:

A fejlesztő szakember megismerteti a tréning résztvevőkkel a színes kalapokat, a hozzájuk társított jelentéseket. Mindenkit megkér, hogy vegye fel egyszerre egy időben a képzeletbeli kék kalapot.
Megbeszélik, miért vannak a meetingen, mi a probléma, mit szeretnének elérni, hová szeretnének eljutni, és azt is, hogy mi a kalapok tervezett, meghatározott sorrendje. Aztán mindenki leveszi a kék kalapot és felteszi pl. a zöld kalapot, ahol mindenki elmondhatja az ötleteit és így tovább.

Forrás: Edward de Bono orvos, pszichológus, egyetemi előadó alaptézise, hogy az agy önszervező rendszerként működik. A gondolkodásfejlesztés általa kidolgozott gyakorlati eszközeinek ez a tudományos alapja.

Tulajdonságok:

Globális terméktulajdonságok: (4 terméktulajdonság 8 jellemzővel)
Kártya típusSzociális kompetencia kártyák
Kártya tulajdonságokAkciótervező kártya, Realitásvizsgálat
Fejlesztő szakemberekCoach, Pszichológus, Tréner
Felhasználási terület
Termékkategória specifikus tulajdonságok:
Nincs termékkategória specifikus tulajdonság.

CIA kontroll körök modell (stressz menedzsment) A5-ös méretben


 - 720x576 pixel - 146888 byte

A modell segítségével beazonosíthatók azok a tényezők, amik általunk se nem befolyásolhatóak, se nem módosíthatóak. Célszerű azokra a tényezőkre fókuszálni, amire befolyással tudunk lenni és képesek vagyunk változtatni rajta.

CIA kontroll körök modell (stressz menedzsment) A5-ös méretben csak kepes


 - 720x576 pixel - 146888 byte

A modell segítségével beazonosíthatók azok a tényezők, amik általunk se nem befolyásolhatóak, se nem módosíthatóak. Célszerű azokra a tényezőkre fókuszálni, amire befolyással tudunk lenni és képesek vagyunk változtatni rajta.

Érzelmi intelligencia A5-ös méretben


 - 720x576 pixel - 104529 byte

Az érzelmeink befolyásolják azt, hogy miképpen cselekszünk, hozunk döntéseket vagy ítéleteket, tehát mindenre hatnak, amit csinálunk. Az érzelmi intelligens emberek a gondolataikkal irányítják az érzelmeiket ahelyett, hogy hagynák az érzelmeiket.

Fontos-sürgős mátrix A5-ös méretben - 720x576 pixel - 100732 byte

A fontos-sürgős mátrix, - melyet Eisenhower mátrixnak is gyakran neveznek- a fontosság és a sürgősség alapján határozza meg a feladatok prioritását.

 

Hat gondolkodó kalap A5-ös méretben csak képes - 720x576 pixel - 101017 byte

A párhuzamos gondolkodás egy egyszerű modell a konstruktív gondolkodásra, melynek lényege, hogy mindenki egy adott témát illetően ugyanabba az irányba tekint, de az irány változtatható.
A kalapok az emberi agy hat tevékenységét szimbolizálják.

Helyzetfüggő vezetés A5-ös méretben - 720x576 pixel - 114783 byte

A helyzetfüggő vezetés modell alkotója, Dr. Kenneth Blanchard. A modell az egyik leggyakrabban felmerülő vezetési modell egyéni és csoportos fejlesztések alkalmával.

Indulati kontroll (közlekedési lámpa) A5-ös méretben


 - 720x576 pixel - 146602 byte

A modell 6 lépésben nyújt támogatást abban, hogy a hirtelen megjelenő indulatainkat tudatosítsuk magunkban, kezelni tudjuk és megfelelően reagáljunk azzal a céllal, hogy kapcsolataink ne sérüljenek.

Konfliktuskezelési stratégiák A5-ös méretben - 720x576 pixel - 209137 byte

A modell célja az egyéni viselkedés vizsgálata, tudatosítása konfliktus-helyzetekben. Konfliktushelyzetek azok a szituációk, melyekben két ember törekvései összeegyeztethetetlennek tűnnek.


Amennyiben meg szeretné rendelni ezt a terméket, itt megteheti:
A Hat gondolkodó kalap coach kártya megvásárlása:

Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: https://coachcard.hu/fejleszto-kartyak-hat-gondolkodo-kalap A5-os meretben-0/-298/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: https://coachcard.hu/doc298/

 
 
A szerzői jog a termék szerzőjének vagyoni és személyhez fűződő jogosultságokat biztosít. A vagyoni jogosultságok révén a termék felhasználására csak a szerző engedélyével kerülhet sor. A felhasználásokért a szerzőt ellenszolgáltatás, ún. jogdíj illeti meg. A szerzői jog megsértése esetén a szerző a polgári jogi felelősség szabályai szerint megkövetelheti a kárának megtérítését. A személyhez fűződő és a vagyoni jogokkal kapcsolatos részletes szabályok a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény II. és III. fejezetében találhatók.

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:

Ugrás az oldal tetejére | www.coachcard.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap
Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek | Etikai kódex | Adatvédelmi szabályzat és adatvédelmi tájékoztató (GDPR)
CoachCard hírlevél feliratkozás | CoachCard hírlevél leiratkozás
A reziliencia projekt: tréningek, workshop-ok és online kérdőívek | A reziliencia projekt hírlevél feliratkozás | A reziliencia projekt hírlevél leiratkozás